A gyerekekkel játékos formában is meg lehet kedveltetni a kertészkedést

Napjainkban nagyon sok baba születik, mondhatni övék a jövő. Egész iparágak jöttek létre arra, hogy a szülők minden további nélkül kielégítsék a gyerekek igényeit. Játékok, ruhák, bútorok, eszközök az etetéshez, fürdetéshez. Vannak közöttük nélkülözhetetlen és kevésbé hasznos dolgok. Nekünk is vannak gyerekeink, akiknek természetesen a legjobbat akarjuk. Viszont, sokszor csak utólag jöttünk rá, hogy mennyire nem érte meg például beszerezni az elektromos babahintát, mert egy percig sem maradtak meg benne, vagy éppen az etetőcumit, mert abból nem volt hajlandó egyikük sem megenni a gyümölcsöt. A kis unokatestvéreiknél pedig ezek a dolgok maradéktalanul beváltak.

Persze, jelen esetben is itt az örök érvényű szabály, hogy minden gyerek más. Ami beválik az egyiknek, korántsem biztos, hogy a másiknál is működni fog. A mi tapasztalataink szerint testvéreknél ez hatványozottan igaz.

Nekik is rengeteg játékuk van, bár mi igyekszünk őket mindig bevonni az otthoni teendőkbe is. Kisfiam sokat barkácsol az apukájával a műhelyben és nagyon örül neki, hogyha tolhatja kicsit a fűnyírót a kertben. Lánykám még csak 3 éves, de szívesen segít nekem a konyhában, zöldséget hoz fel a kamrából, vagy segít húst panírozni, tésztát gyúrni. Idén már kicsit jobban szeretném bevonni a kertészkedésbe is, mert nagyon érdeklődő, és egyre ügyesebb, önállóbb lesz.

Találtam egy kiváló kertészeti webáruházat a neten, ahol gyerekeknek is forgalmaznak dolgokat, elsősorban azzal a céllal, hogy megszerettethessük velük a növénygondozást és a kertészkedést. Kifejezetten jónak, remek ötletnek tartom. Ez a webáruház a www.gazdabolt.hu. Széles termékkörrel rendelkezik, tulajdonképpen minden kapható itt, amire az otthoni kertészeti munkák során szükség lehet. Mióta megtaláltuk ezt a webáruházat, mi mindig innen rendeljük meg az otthoni kerti, és ház körüli munkához szükséges dolgokat. Remek akcióik vannak akár a termékeket, akár a kiszállítási díjakat illetően. vásárláskor úgynevezett gazdapontokat és kuponkódokat is be lehet váltani melyekkel még további kedvezményekre tehetünk szert.

Több, mint tíz termékkategóriában lehet a különféle áruk közül válogatni. Borászati- és vegyianyagok, fóliák és műanyag termékek, gépek, kerti kiegészítők, növényvédő szerek között válogathatunk. De akkor is a legjobb helyen járunk, ha kerti tavakhoz, öntözéshez keresünk eszközöket, szerszámokat. Természetesen műtrágyát, virágföldet is tudunk itt vásárolni, nem beszélve a vetőmagok, hagymafélék és virágmagok széles választékáról.

A webáruház menüjében nemcsak termékkategóriák, hanem kultúrák szerint is válogathatunk. Ilyen például a biogazdálkodás, a díszkert, a gyümölcs, a pázsit, a szobanövény, vagy a zöldség és a szőlő.

Minden kategóriában további szűrők állnak rendelkezésünkre, amelyekkel meggyorsíthatjuk a keresést. Ez akkor is nagyon hasznos tud lenni, ha egy számunkra bevélt márkához ragaszkodunk, vagy éppen nem szeretnénk egy adott összegnél többet költeni egy-egy termékre.   

A kertészpalánták menüpont alatt megtalálhatjuk azokat a termékeket, melyeket gyerekek is használhatnak. Vannak itt számukra gumicsizmák, kerti kesztyűk, vetőmagok, szerszámok nekik. Még növénygondozásról, és környezettudatosságról szóló könyveket is tudunk számukra vásárolni.

Ami még nekem különösen tetszik, hogy a gazdabolt.hu-n, külön tanácsadás is rendelkezésre áll a weboldal látogatói részére. A szaktanács menüpont alatt találjuk a különféle témákat, amelyekkel kapcsolatosan feltehetjük a kérdéseinket, de böngészhetünk a már korábban megvitatott kérdések között is. Mi is tettünk már fel itt kérdést paradicsompalánta gondozással kapcsolatban, melyre rövid időn belül meg is érkezett a szakszerű válasz.

Ezen kívül a gazdabolt TV menüpont alatt számos videót találunk. Ezek tanácsot adnak például a különféle kártevők elleni harc felvételére, vagy arra, hogy miként tudjuk az egyes zöldségfajtákat praktikusan tárolni.

Nálunk nagyon bevált ez a webáruház, szerepeltek már az innen rendelt termékek között hagymafélék, vetőmagok, virágföld, szerszámok, locsolókanna is. Mindig kedvező áron és rövid szállítási határidővel sikerült innen vásárolni. Kislányom is imádja a szép virágos öntözőkannáját, amit innen választottunk neki.