Lányomat kísértem fogorvoshoz

Csupán 3 hónapja tudtam meg, hogy édes kicsi lányom gyermeket vár. Nagy volt az öröm a házban, összehívtuk az egész családot, hiszen rengeteg évet vártak arra, hogy sikerüljön egy baba. Szép tavaszi időben az egyik nap elmentünk egy bababoltba, hogy bevásároljunk az unokám számára. Nagyon édes ruhákat és kiegészítőket találtunk, aztán beültünk egy kávézóba, hogy beszélgessünk egymással. Nagyon örömteli időszak ez a számunkra, ezért is ért váratlanul, amikor felhívott a napokban a lányom, hogy egy szerencsétlenség miatt kiesett a foga. Gyorsan keresni kellett egy fogorvosi rendelőt, ha mihamarabb rendbe szeretnénk tenni a dolgot, először viszont a fogbeültetés árak kapcsán kerestünk klinikát. Az egyik legszimpatikusabb klinika a Prime Dental Clinic volt, hiszen a professzionalitás és az ár számunkra nagyon meghatározó tényező. Ez a klinika úgy tűnik megadja mindkettőt a számunkra, ezért is be is jelentkeztünk hozzájuk.

Nagyon gyorsan időpontot kaptunk, ezért még a héten sikerült eljutnunk a rendelőbe. A fogbeültetés manapság már nagyon egyszerű beavatkozásnak minősül, ezért nem kell aggodalmaskodni amiatt, ha valakinek szüksége van erre. A lányom nagyon izgult, mivel várandós is, így nem minden beavatkozásra van lehetőség az esetében. Az első konzultáció során az orvos egy komplett kiselőadást tartott a fogbeültetésről, amely nagyon sok hasznos információt tartalmazott és mi nagyon örültünk neki, hiszen eddig nem volt szükség rá a családban, ezért nem is tudtunk erről a beavatkozásról semmit. Az elmondottak alapján leírhatom, hogy ez egy nagyon rutinos beavatkozás, a fog titán ötvözetből készült anyagból van, amely allergéneket sem tartalmaz, így a szervezet könnyedén befogadja. Az implantátum beültetés során egy külső és egy belső csavarmenettel rögzítik az új fogat az ínyhez. Ezt az implantátumot ugyanúgy tisztítani szükséges, mint a többi fogat, sőt talán még jobban is, hiszen ez is kieshet a helyéről. Az átlag élettartama 10-15 év, de ha nincs megfelelően ápolva, ez akár jóval kevesebb is lehet, ezért is érdemes kellő figyelmet szentelni neki. Többféle betegség miatt nem lehet alkalmazni, amelyet az első fogorvosi konzultáció alkalmával megbeszélésre kerül. Legtöbb esetben azonban a szájhigiéné és dohányzás megléte miatt nem javasolt a fogbeültetés, tehát ha betegségünk is van érdemes lehet elmenni egy konzultációra. Azonban számunkra nem volt örömteli hír, hogy a várandóság alatt sem szabad fogbeültetést elvégeztetni, ezért több hónap türelemre van szükségünk, ha a lányom új fogat szeretne. Szerencsére ez a fog nem látható helyen van és a rágásban sem akadályozza annyira, de kellemetlen helyzet ez, viszont jelenleg a baba az első.

A fogorvossal megbeszéltük, hogy amint a baba megszületik és elég erősek lesznek a lányommal, vissza fogunk jönni és megcsináltatjuk a lányom fogát. Én addig egy általános fogorvosi ellenőrzésre bejelentkeztem, hiszen évente érdemes megnézetni fogainkat, ezt pedig igyekszem figyelembe venni, a volt fogorvosom pedig nem régen ment nyugdíjba, így sajnos mindenképpen új fogorvost kellett keresnem. Remélhetőleg beválnak és visszatérő páciensek leszünk ebben a klinikában. Ha érdekelne bennetek, hogy pl. a fogbeültetés árak hogyan alakulnak, akkor az alábbi linken megtekinthetitek.