A baba érkezésével a saját biztonságunk is fontosabbá vált

A feleségemmel eddig egy viszonylag fiatalos, szabadabb életet éltünk, mint motorosok, azonban ez most rövidesen meg fog változni: érkezik a kisbabánk.

Sajnos egyikünk sincs tapasztalata a gyermeknevelésben, maximum annyi, hogy a feleségem sokat vigyázott a kisöccsére, mikor még gyerekek voltak.

Az a szerencsénk, hogy nagyban támaszkodhatunk a nagyszüleink segítségére, akik már jó pár hónappal a baba érkezése előtt ellátnak minket a különböző jó tanácsaikkal, amiket mi nagy örömmel fogadunk is.

Már el is mentünk egy bababoltba a feleségemmel, ahova az anyósom is elkísért minket, hogy segítsen a megfelelő termékek kiválasztásában, mert nekünk ezekről a babaholmikról nem volt semmilyen fogalmunk.

El sem tudtuk képzelni előtte, hogy majd ennyi mindenre szüksége lesz a kisbabánknak! Voltak ott egészen apró, de ugyanakkor hihetetlen hasznos cuccok is, melyekről utólag már azt gondolom, hogy tényleg nélkülözhetetlenek. Itt most nem az olyan alapvető dolgokra gondolok, mint a pelenka vagy a cumisüveg, hiszen azokat mindenki nagyon jól ismeri. Például amire gondolok a cumisüveg melegítő, ami nagy segítséget jelent abban, hogy ha valahova éppen úton vagyunk, akkor is tudjunk a kisbabánknak megfelelő hőmérsékletű ételeket adni. Ott an még a fejvédő is, ami arra való, hogy a gyerekágyban a rácsokra rakjuk, így ha a kisbaba forgolódna, nem fogja beütni semmijét.

A bababoltban azért próbáltunk önállóan is vásárolni a feleségemmel, de az anyósom nem igazán adott nekünk ebben szabadságot. Elég sok mindenről lebeszélt minket, mert azok drágák és teljesen feleslegesek. Talán azt gondolnátok, hogy biztos idegesítő volt, de jobban belegondolva teljesen jól látta a helyzetet.

A feleségemmel azért kiválasztottunk így is valamit: a legelső ruháját a kisbabánknak. Mivel még nem tudtuk, hogy kislány vagy kisfiú lesz, ezért próbáltunk semleges színű darabot kiválasztani. Így lett a kisbabánk első ruhája fehér. Igaz, ezen a piszok is jobban fog látszódni, de hát mit lehet tenni. Senki nem mondta, hogy gyereket nevelni könnyű.

A feleségemmel szülőként úgy döntöttünk, hogy mostantól a saját biztonságunkra is sokkal inkább oda kell majd figyelnünk. Mivel mindketten motorosok vagyunk, így a mi biztonságunkat különösen meghatározza a motorgumik milyensége. Emiatt keresnünk kellett egy olyan helyet, ahol a lehető legmagasabb minőséget képviselik ezek a termékek. Végül meg találtuk a motortire.hu csapatát, akikbe gyorsan bele helyezhettük a bizalmunkat, miután átolvastuk a weboldalukat.

Az elektronikus felületükre fellépve az volt az érzésünk, mintha otthon lennénk. Érződött az, hogy ők pontosan tudják, hogy kik a célközönségük, és mindent meg is tesznek azért, hogy eleget tegyenek az igényeiknek.

A motorgumikról tudni kell azt, hogy a sokféleségüket tekintve könnyedén el tudnak veszni még a hozzáértők is. Több olyan műszaki adat is van, melyek nagyban tudnak jellemezni egy ilyen abroncsokat, de ugyanúgy figyelembe kell venni a motorunk márkáját és a típusát is.

Nem véletlen, hogy mikor eddig ilyen árucikket vásároltam, felkészültem rá, hogy el fog tartani egy ideig, mire megtalálom a megfelelőt. Nos, a motortire.hu weboldalán ez az egész folyamat maximum pár percet vett nálam igénybe, mert itt egy hihetetlenül profin kiépített rendszer támogatja a látogatók vásárlását.

Több módon is megkezdhetjük itt a termékek közötti kutakodást.

Számomra az volt a legszimpatikusabb, hogy a képernyő jobb oldalán található részben kiválasztottam azt a motormárkát, amivel én is rendelkezem. Én szerintem az összes gyártót ismerem, és nem volt olyan, amit itt ne találtam volna meg. Ez a csapat érezhetően úgy törekedik a mennyiségre, hogy közben a minőségből sem enged.

Elsőre kiválasztottam az én márkámat, ami a Yamaha volt. Innentől kezdve már csak azokat a gumikat láttam, melyek ezekhez a motorokhoz valóak. Persze további szűrésre is szükségem volt, de a weboldal segített nekem ebben a továbbiakban is. Kiválasztottam azt, hogy a termékeket csökkenő sorrendbe tegye nekem a méretük szerint, mert tudtam, hogy valahol az elején lesz a motorabroncs, amire nekem szükségem lesz. Ezzel a módszerrel elég volt néhány perc ahhoz, hogy megtaláljam azt, ami motoromhoz kell.

A jobb áttekinthetőség kedvéért az első és a hátsó gumiabroncsokat külön listázta ki nekem a weblap.

A feleségemnek is rendeltük innen gumikat, ami egy hasonlóan egyszerű és gyors folyamat volt.

A termékek között keresgélhetünk úgy is, hogy egyszerűen megadjuk az általunk kívánt gumiknak a jellemzőit a weboldal tetején. Ide beírhatjuk a magasságot, a szélességet és az átmérőt is. Ez az előző módszerhez hasonlóan egy nagyon gyors és egyszerű folyamat.

Itt egyébként még használt gumiabroncsokat is találhatunk, így érdemes erre is figyelni, mert így egészen komoly összegeket is meg tudunk spórolni.

A motorgumi kínálton kívül azonban van itt még valami, amit ki kell emelnem. Ez a csapat ugyanis vállalja azt is, hogy az abroncsokat felszereljék a motorjainkra. Eddig ezt mindig én végeztem el, de látva az ottani szakemberek profizmusát és a nagyon komoly szintű felszereléseiket, úgy döntöttem, hogy a jövőben ezt inkább rájuk fogom bízni. Ezentúl sokkal nagyobb biztonságban érezhetem majd magamat a motoromon.

Azt ki kell emelnem, hogy a rendelés minden esetben online módon történik itt, még akkor is, ha személyesen akarunk megjelenni náluk, hogy felszereljék a motorunkra a gumikat.

Nyilván ha valaki messzebb lakik tőlük, azoknak kevésbé opció az, hogy maguk menjenek el az abroncsokért. Ilyenkor sincs semmilyen probléma, hiszen a gumikat egészen az ajtóig is elszállítják a számunkra. Ennek a szállításnak a díja mindössze 2000 forint.

A szállítási és a fizetési feltételekről egyébként meglehetősen jól tájékoztat az oldal, ehhez csak annyit kell tennünk, hogy ráklikkelünk a képernyő tetején található menüpontokra.

A vásárlási feltételeknél a garanciáról is olvashatunk, ami itt hihetetlenül kedvező az ügyfelekre nézve. Ha véletlen rossz terméket rendelnénk, akkor azt bármikor visszamondhatjuk online. Jogosan vetődik fel a kérdés, hogy mi van akkor, ha már átvettük a terméket?  Ilyenkor egészen nyolc napunk van arra, hogy ezt jelezzük feléjük, amit követően visszakapjuk az abroncsnak az árát. A terméknek a visszajuttatását viszont nekünk kell elintézni, de ha ezt nem tudjuk megoldani, akkor némi szállítási díj ellenében ezt ők is meg tudják oldani.

A feleségem és én is tökéletesen elégedettek vagyunk az onnan megvásárolt gumiabroncsokkal, hiszen azok tökéletes minőséget képviselnek.

Ha szeretnénk némileg vizuálisabb betekintést is nyerni ennek a vállalatnak a működésébe, akkor ajánlom az oldalukon elérhető videók megtekintését, ahol jól láthatóak azok a munkafolyamatok, melyekkel felszerelik a gumikat a motorokra.

Érdemes szemmel tartani a páros akciókat is, melyek keretében árengedményeket szerezhetünk, ha bizonyos gumikból megvesszük az elsőt és a hátsót is.