Baba mellett is jut időm illóolajokat készíteni

Amióta megszületett a kisfiunk, nem csoda, hogy minden körülötte forog! Legalábbis nekem biztosan, amióta itthon vagyok vele. A férjemmel nagy szerencsénk van, hogy az ő munkája ad elég rugalmasságot ahhoz, hogy ne rám háruljon minden a legelső időszakban is, és ahogyan csak tudja, a napirendje mellett is mindenből kiveszi a részét. Egyébként úgy látjuk, hogy tudjuk tartani azt, amit elterveztünk, és vissza fogok tudni akkor menni dolgozni, amikor szeretnék. De egyelőre – minden kihívásával együtt – nagyon élvezem ezt az időszakot, és az első most Milán nekünk!

Nagyon sokszor csak állunk és nézzük, hogy hogyan lehet ilyen édes egy kis teremtmény. De igazán nem is tudjuk felfogni, hogy mekkora ajándék és kincs ő nekünk. Egyszer csak megérkezett az életünkbe és minden a feje tetejére állt – amiről korábban azt hittük, hogy fontos, most a sokadlagos dolog a listán, mindenünkkel a babára és egymásra hangolódunk. Azért az is fontos, hogy ne vesszünk el az új szerepben az első időkben sem- persze ez anyaként még nehezebb -, hiszen a baba elsősorban hozzánk kapcsolódik a legelső időkben. De mi valahogy nagyon jól megéreztük és szerintem jól is kezeltük azt, amikor már jóval többször tudott bevonódni Peti is a dolgokba, és a két fiút kettesben hagyva én is vissza tudtam kicsit találni a hobbijaimhoz. Szerintem ez nagyon fontos, hogy meglegyen, ha baba érkezik a családba – és persze a kérdésben első a pár közötti összhang, na meg a munka-magánélet egyensúlya is sokat számít. Később pedig a nagyszülők is be tudnak majd segíteni, ebben biztos vagyok.

Tehát ha kis időm engedi, akkor igyekszem átszellemülni az illóolaj készítő “állapotomba”, aminek tudom, hogy egy olyan végeredménye lesz, amit a babánál is tudok majd hasznosítani. Azért Milánnál még csínján bánok az illatokkal, ellenben én imádom őket és hasznosnak is gondolom az illóolajozást, így külön szuper, hogy magam is össze tudom rakni a szetteket – ha mást esetleg nem is, mert mondjuk nem babázol még, de ezt az infót mindenképpen érdemes magaddal vinned a bejegyzésből: Pipere porta, a fővárosi kreatív üzlet és online áruház!

Nekem ők a jól bevált, első számú bolt, ahonnan az alapanyagokat mindig beszerzem. De nem csak az illóolaj készítő társaimnak tudom ajánlani az üzletet, ugyanis több, kézműves hobbit vagy munkát űző ismerősöm is tőlük szokott rendelni. De milyen lehetőségek vannak az illóolaj készítő árukon, alapanyagokon kívül?

Ha például szappant készítesz, vagy csak tervezed, hogy kipróbálod, akkor is itt a helyed – nem csak hozzávalókat, hanem öntőformát is találsz a Pipere portánál. Kedvenceim a mintás verziók, de akad sima, basic forma is az “egyszerű, de nagyszerű” elvet valló szappankészítőknek.

Ezen kívül gyertyaöntéshez is találhatsz egy csomó mindent, de készíthetsz krémet, arcmaszkot, sampont, fürdőbombát… Nagyon sok lehetőség nyílik meg előtted a Pipere porta árukészletével. A legjobb pedig – legalábbis szerintem -, hogy a weboldalon kényelmesen tudsz nézelődni, amikor csak időd engedi, és saját tempód szerint felfedezni a kínálatot. Az oldal egyébként úgy gondolom, hogy könnyen kezelhető, jó el lehet igazodni a különböző menüpontok között. Szükség is van rá kifejezetten, hogy logikusan felépített, felhasználóbarát legyen a webshop, mert elég széles a termékpalettájuk, így a válogatásban nem csak a kategóriák, hanem az almenük is fontos szerepet kapnak.

illóolaj készítő

Nagyon remélem, hogy tudtam segíteni ezzel a kis bejegyzéssel többeteknek is. Hiszek abban, hogy ha valami jó tapasztalat ér bennünket, akkor azt nagyon is érdemes megosztani a nagyvilággal, így, ha beválik nekem egy szolgáltatás vagy termék, arról mindig nagyon szívesen mesélek. A Pipere porta pedig egyértelműen a top 3-ban van nálam!

Csak pár egyszerű lépés, amivel összeválogatom a termékeket a kosaramba, utána online fizetés, és már kész is – innentől elég csak a futárt várnom! Ha pedig olyan termékek között vacillálsz, amikkel még nincs annyi tapasztalatod, akkor kifejezetten jól tud jönni a kis termék összehasonlító gomb, ami kilistázza neked a termékek néhány jellemzőjét egy oldalra, és nem kell végigkattintgatnod rajtuk, ha össze szeretnéd vetni a jellemzőiket. Nekem ez kifejezetten jól jött még az elején, és megkönnyítette a dolgomat, bár ha új termék jön készletre, akkor is be szoktam vetni. Mivel én már kitapasztaltam ezeket az apró, de annál hasznosabb funkciókat az oldalon, így neked már egyáltalán nem kell keresgélned!

További ilyen hasznos tanácsom a blog és az elérhető videók köré csoportosul. Ha például szappant szeretnél készíteni, vagy fürdőbombán gondolkozol, akkor kapásból azt ajánlom, hogy itt kezdd a dolgokat! Az oktatóvideók a Youtube-ra vezetnek át, és nagyon hasznos tanácsokat adnak – és persze egyben termékismeretet is! A blog szekcióra is azt tudom ajánlani, hogy látogass el – itt is lesznek majd linkek, amik tovább visznek, de szintén nagyon hasznos az a tudás, amiket el lehet sajátítani ezekből a bejegyzésekből. Mindenképpen érdemes rájuk nézni, csak több lehet az ember, ha elolvas néhányat.

Örülök, hogy ilyen helyet találtam, mint a Pipere porta, és terveim szerint még sokáig fogom innen vásárolni az illóolaj készítéshez az alapanyagokat – még az is lehet, hogy más foglalatosságba is belevágok az eddigiek mellett. Remélem, hogy valamennyire nektek is kedvet tudtam csinálni a kreatív dolgokhoz!