Mosogatógép vásárlása, hogy több idő maradjon a családra

A férjemmel van egy kis olasz bisztrónk, amit a kezdetek óta ketten működtetünk. Nagyon élvezzük a vendéglátást minden szépségével és nehézségével együtt. A vendégek is nagyon szerettek hozzánk járni, ez megmutatkozott abban is, hogy egyre nagyobb lett a forgalmunk, és egyre nehezebben bírtuk az iramot csak ketten a férjemmel. Muszáj volt valakit pluszban még felvennünk, ehhez közrejátszott az is, hogy időközben kiderült, hogy babát várok. Így értelemszerűen jóval kevesebb dolgot tudtam megcsinálni, mint azelőtt. A férjemmel egyik nap egy bababoltban válogattuk a gyerekholmikat, és álmodoztunk róla, hogy milyen lesz egy családként együtt élni. Szóba került közben az is, hogy amiatt, mert én kiesek a munkából és a megnövekedett forgalom miatt is szükségünk lenne egy mosogatógépre, mert a kézi mosogatást már nem lehetett bírni. Itt jött képbe a Dealer – Gastro & Ice Dealer, mint a cég, akitől megvesszük majd a megfelelő mosogatógépet. A férjem találta egyébként még korábban ezt a vállalatot, amikor valami után kutatott az interneten, és egyből szimpatikus is lett neki.

A Dealer – Gastro & Ice Dealer egy családi vállalkozás, amely több, mint 20 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik. A férjem is és én is egyetértettünk abban, hogy ez már tekintélyes idő, amit a vendéglátóipari gépek területén töltöttek el. Az évek alatt eljutottak a magas minőségű olasz ipari gépek forgalmazásáig, amelyek megbízhatóak. Nekem ez már szimpatikus volt, mert az olasz gépekkel eddig csak jó tapasztalataink voltak. Azt is olvastuk a weboldalukon, hogy a nagykonyhai gépek kereskedelme mellett egy külön bemutatóteremben lehet megtekinteni például a fagylaltpultokat és más cukrászati képeket. Nagy raktárral rendelkeznek, ahol nem csak új, hanem használt gépeket is tartanak. Ez szerintem azért nagyon jó, mert sokan hozzánk hasonlóan nem biztos, hogy meg tudják maguknak engedni egy új gép költségeit. Vagy ha igen, akkor lehet, hogy nem marad már keret más fejlesztésekre. Én ilyen áron ezt nem szerettem volna, úgyhogy mondtam a férjemnek, hogy ha mi majd úgy döntünk, hogy lecseréljük a pizzasütőnket, akkor egy használtat vegyünk.

Kiválasztottunk egy 40 terítékes bisztró mosogatógépet, amit elégnek gondoltunk. Hiszen csúcsforgalomban sem szoktak azért többen lenni, mint 40, nincs is nagyon annyi hely. Persze, ha muszáj, akkor tudunk helyet szorítani, de így már nem annyira kényelmes. Az oldalon fel van tüntetve a nyitvatartási idő és a cím is pontosan. Az előbbi feltüntetése azért is elengedhetetlen, mert a cég nincs nyitva szombaton és vasárnap, ez pedig sok esetben némi szervezést igényel, mint például a mi esetünkben, amikor csak ketten vagyunk a bisztróban. Ilyenkor kell keresni egy beugróst, úgyhogy nem árt tudni, hogy tervezzen az ember.

A weboldal Garancia lapján olvastuk, hogy a használt termékekre 3 hónap garancia van, míg az újakra 1 év. A Blog lapon különböző érdekes cikkeket lehet olvasni, amik mind a gasztronómia területén valamilyen témával kapcsolatosak. Én, mint vendéglátós, nagyon érdekesnek találtam őket, észre sem vettem, és sorra olvastam el a cikkeket szép sorjában. Az oldal jobb oldalán lévő címkék sem segítettek abban, hogy ne olvassak tovább, ugyanis ott téma szerint gyűjtötték az irományokat. Nagyon örültem neki, hogy megvettük a Dealer – Gastro & Ice Dealertől a mosogatógépet, nagyon megkönnyítette a férjem dolgát. Így nyugodt szívvel babázhattam és is közben otthon.